V Axisu smo se pridružili posvetovanju o Kakovosti izvedenih del pri gradnji stavb, na katerem smo strokovnjaki z različnih področij predstavili poslovanje gradbene panoge in napovedi gradbenih investicij v naslednjih 3 letih. Govorili smo o številnih ključnih in aktualnih temah, s katerimi se soočamo deležniki v investicijsko-gradbenih procesih: zagotavljanje kakovostnih stanovanjskih stavb za uporabnike, rekonstrukcija starejših stanovanjskih stavb, metrike trajnostne gradnje, zagotavljanje kakovosti in reševanje neustrezne kakovosti, sodne prakse, kakovost pri gradnji skoraj nič-energijskih hiš, vodenje gradbenih investicij v BIM okolju, prevzem gradnje in uveljavljanje stvarnih napak ter reševanje gradbenih sporov z arbitražo.

Ivan Rus je osvetlil pomembno poglavje digitalizacije gradbeništva in predstavil E-poslovanje v gradbeništvu, standardizacijo popisov, elektronski popis in obračun ter aplikacijo XPERTopen, ki jo bomo v začetku 2020 predstavili na trgu.

Ivan Rus je zaključil posvetovanje: »Zadovoljen sem z odkrito razpravo ter prenosom znanj, izkušenj in rešitev, ki celovito prispevajo k urejanju stanja v gradbeništvu v Sloveniji ter nas ambiciozno vodijo v Gradbeništvo 4.0. K večji transparentnosti, urejenosti trga, kakovosti in trajnostni gradnji.«  

Prispevek TV GZS, Strokovni gradbeni kažipot 

 

Komentarji so onemogočeni.