Na konferenci v organizaciji GZS ZGIGM 25.10. 2022 ob predstavitvi nove brezplačne spletne akademije PEACOC za samostojno usvajanje e-poslovanja in zagonu novega EK spletišča za digitalizacijo gradbenih podjetij v EU: Digitalizacija MSP v gradbeništvu, Ivan Rus predstavlja informacijsko okolje XPERT.

Okolje XPERT, ki vzpostavlja e-poslovanje za različne projektne deležnike v različnih projektnih fazah, zaobjema ključne funkcionalnosti: e-popisi, e-razpis, e-situacije in številne funkcionalnosti za gradbena podjetja (kalkulacija, plani, podizvajalci, uspešnost projektov …). Informacijski sistem so strokovnjaki iz podjetja AXIS razvili in preizkusili na številnih projektih v Sloveniji in regiji.  Naslednji nujni korak e-poslovanja je avtomatizacija postopkov pri naročanju, dobavi in porabi vseh vrst gradbenih materialov z uporabo eSLOG standarda, ki bo zagotavljala interoperabilnost sistema.

Ivan Rus poudarja:

“Celovita funkcionalnost okolja XPERT bo zaživela le ob zavedanju proizvajalcev in dobaviteljev, da je povezljivost in delitev informacij ključni pogoj za vzpostavitev digitalizacije postopkov in s tem omogočanje dviga produktivnosti panoge.”

Ivan Rus je strokovnjak s področja digitalizacije gradbeništva, ki zadnjih deset let v sklopu podjetja AXIS snuje in razvija lastne informacijske sisteme in rešitve na področju upravljanja gradbenih projektov.

Prispevek s konference najdete tukaj: AxisXpert_GZS_202210.    

Vir: GZS

 

Komentarji so onemogočeni.